Volledige afwerking van woning en kantoor

Scheidingswanden in Gipskartonplaat van Gyproc

Binnenafwerking van gebouwen wordt meer en meer een complexe opdracht omdat er meer mogelijkheden zijn om een esthetisch mooi afgewerkt geheel te realiseren. Scheidingswanden in gipskartonplaten (of zoals veelal genoemd:"Gyproc") geven een massa aan mogelijkheden. Een wand moet niet meer gewoon recht zijn, maar kan ook met schuine of ronde gehelen leiden tot een passend en mooi ontwerp. Schepers NV is fier op de vele reeds gerealiseerde projecten want wij kunnen stellen dat voor ons ongeveer alles mogelijk is.

Deze scheidingswanden en eventueel de voorzetwanden geven ook nog een aantal praktische voordelen zoals:
 • Zijn eventueel akoestisch te isoleren.
 • Elektrische voorzieningen kunnen makkelijk ingewerkt worden.
 • Ook voor sanitaire- of verwarmingsinstallaties kan er veel weggewerkt worden.
 • Deze droge afbouw kan snel geschilderd worden.
 • De brandweerstand kan verhoogd worden


Alle verlaagde plafonds

Schepers NV plaatst alle soorten verlaagde plafonds. Deze zijn op te delen in een aantal verschillende systemen:


In gipskartonplaat van Gyproc

Deze verlaagde plafonds geven steeds meer en meer mogelijkheden. Het klassieke stukadoorswerk wordt vervangen door een verlaagd plafond uit gipskartonplaat ("Gyproc").U bepaalt de bouwfysische eigenschappen:
 1. Voor het bekleden van een plafond of het aanbrengen van een verlaagd plafond ontwikkelde "GYPROC" een gevarieerd aantal oplossingen.

 2. Gyproc heeft hier een PLAGYP-systeem. De opbouw is gebaseerd op plaatdragende plafondprofielen. Deze worden door middel van speciale plafondhangers aan de ruwbouw opgehangen, door middel van een eenvoudig klip-systeem. Een werkwijze die beduidend sneller en eenvoudiger verloopt dan bij vergelijkbare ophangsystemen het geval is. Van alle opties die "Gyproc" biedt, is Plagyp het meeste universeel toepasbaar. Het is geschikt voor zowel kleine als zeer grote plafondoppervlakken. Het kan rechtstreeks worden bevestigd, maar biedt ook de mogelijkheid om een ruimte ingrijpend te verlagen of zelfs hoogteverschillen te creëren binnen een plafond. Het PLAGYP-systeem is bovendien toepasbaar in geval van niet-horizontale vlakken, zoals bij een zolderinrichting. In alle gevallen maakt Gyproc een perfecte voegafwerking mogelijk, óók bij grotere oppervlakte. Onder meer dankzij de exclusieve 4 x ABA-plaat. De tussenruimte tussen het plafond en de Plagyp structuur biedt plaats aan leidingen, airconditioning, isolatiematerialen of wat u maar wenst. Doordat Plagyp een niet-module-gebonden systeem is, kunt u de meest uiteenlopende verlichtingsarmaturen of lichtroosters inbouwen.

  Een tweede mogelijkheid is het plaatsen van een Metal Stud plafond, onafhankelijk van een bestaande plafond. Gyproc Metal Stud plafonds bestaan uit een thermisch verzinkt stalen geraamte waarop langs één zijde Gyproc platen worden geschroefd. Het geraamte wordt door middel van U-profielen aan de wand bevestigd. Het systeem kan daardoor (in ieder geval bij smallere plafonds)onafhankelijk van de bovenliggende dragende constructie worden opgebouwd. Contactgeluid wordt daardoor niet doorgegeven. Die akoestische prestatie maakt Metal Stud zeer geschikt voor toepassing in woningscheidende vloeren. Metal Stud is de ideale oplossing voor die gevallen waarin bestaande plafonds snel en degelijk moeten worden bekleed, in welke toestand die plafonds ook verkeren. Het oude plafond hoeft daarbij niet eerst te worden bewerkt. En dat betekent een belangrijke tijdsbesparing: bijvoorbeeld bij renovatieprojecten. Dit systeem maakt bovendien grote plafond-verlagingen mogelijk: oneffenheden, maar ook leidingen en isolatiemateriaal kunnen in de tussenliggende ruimte worden weggewerkt.

  Maar voor welk systeem u ook kiest, in alle gevallen bent u zeker van uitstekende thermische, brandwerende, akoestische en andere bouwfysische eigenschappen. Uw kunt die eigenschappen bovendien naar behoefte variëren, afhankelijk van de specifieke toepassing. Onder meer door de keuze van het type gipskartonplaat. Wanneer bijvoorbeeld een hogere brandweerstand is vereist, bereikt u dat door de Gyproc Rf-plaat aan te brengen. Terwijl in ruimten met een hogere vochtigheid de Gyproc WR-platen de voorkeur verdienen.

 3. Gebogen vormen als architectonische verrassing. De Gyproc gipskartonplaten geven u niet alleen de vrijheid in bouwfysisch, maar ook in esthetische opzicht. Zo kunt u een effen plafondoppervlak creëren, of juist één met geaccentureerde voegen. Gyproc ontwikkelde bovendien platen die heel eenvoudig gebogen vormen mogelijk maken. En daarmee krijgt de architect of jij als eigenaar in één keer bijzonder spectaculaire vormen ter beschikking. Gebogen plafonds bijvoorbeeld, of koepels, of welke andere architectonische verrassingen dan ook. Bekijk trouwens bijhorende foto's die kunnen dienen als voorbeeld. Indrukwekkende mogelijkheden die niet alleen gelden voor grote, maar ook voor kleine plafondoppervlakken.

Of het nu gaat om de woning- of utiliteitsbouw of om nieuwbouw of renovatie... Van "Schepers NV" krijgt u in alle gevallen totaaloplossingen aangeboden. "Schepers NV" werkt vakkundig samen met "Gyproc" en stelt dan ook de beste vakmensen ter beschikking om met deze beschreven systemen het beste resultaat te brengen. Ook tijdens de werken zelf zullen wij steeds trachten uw vragen te beantwoorden of daadwerkelijk hulp te bieden. Kortom: Schepers NV geeft de oplossing voor elk plafond!


Systeemplafonds

In kantoren en andere utiliteitsgebouwen (zoals zwembaden, sporthallen, culturele centra, harmoniezalen, restaurants, cafés, grote vergaderlokalen, showrooms, winkels, ziekenhuizen, scholen...enz.) gebruiken we meestal tegelplafonds of lamellenplafonds. Dit zijn de zogenoemde systeemplafonds. Voor andere soorten uitgevoerd in hout of PVC kan je best eerst met ons contact opnemen. Deze verschillende soorten plafonds kunnen ook verwerkt worden in een verlaagd plafond van gipskartonplaat om zodoende tot een mooi geheel te komen. Aan u de keuze.

Ook bij de afbouw van systeemplafonds moet de ontwerper zich rekenschap geven van de vele, verschillende aspecten en problemen van de door hem te kiezen oplossing. Dit roept mogelijk vragen op zoals:
 • Hoe kan ik het lijnenspel van het plafond afstemmen op dat van de overige interieurelementen?
 • Uit welke kleuren en plafondvormen kan ik kiezen?
 • Hoe hoog moet de geluidsabsorptiecoëfficiënt van een plafond zijn om een goede ruimte-akoestiek te verkrijgen?
 • Welke brandveiligheidseisen zijn er en hoe kies ik een brandveilig plafond?
 • Uit welke soorten profielsystemen kan ik kiezen?
 • Is het plafond bestand tegen een hoge relatieve luchtvochtigheid?
Kortom, op al deze vragen geven wij u een degelijke oplossing. Wij maken een keuze uit verschillende mogelijkheden die ons de verschillende leveranciers ons te bieden hebben.

"Rockfon" produceert en levert namelijk speciale plafonds van het type zacht-mineraal op basis van steenwol. Dit type systeemplafond heeft grote voordelen voor de gebruikers. Ze behoren op het gebied van geluidsabsorptie absoluut bij de beste. De lichte en stootvaste panelen zijn snel en efficiënt te monteren. Daarnaast zijn ze vochtongevoelig en gaan niet doorhangen. Voor elke plaats waar dan ook (binnen of buiten) heeft "Rockfon" een degelijk antwoord.

"Eurocoustic" is gespecialiseerd in het fabriceren van akoestische en decoratieve plafonds en wandpanelen in rotswol. Alle productgamma's werden ontworpen om te beantwoorden aan de specifieke eisen van tal van toepassingsdomeinen.

Het uitgebreid gamma van ophangsystemen voor verlaagde plafonds, metalen plafondpaneel systemen en systeemwanden maakt van de "Chicago Metallic Groep" een echt wereldleider in de binnenafbouwsector. Dit gamma van ophangsystemen voor verlaagde plafonds en de ruime keuze in kleuren bieden architect en ontwerper de mogelijkheid tot het realiseren van spectaculaire effecten in plafondontwerpen.

"Interalu" is Belgisch marktleider in de productie en fabricatie van metalen plafondlamellen. Het bedrijf heeft reeds meer dan 25 jaar ervaring. Bij "Interalu" kan je steeds terecht voor gedetailleerde informatie en degelijk advies. Wij maken je graag een offerte en bepalen voor u de optimale dimensionering van uw creatie. Samen met de knowhow van het hele Interalu-team kunnen wij u een garantie bieden voor een succesvolle projectafhandeling. Met hun prachtige kleuren sieren de "Luxalon-lamellen" elk plafond. Dankzij "Interalu" zijn functionele plafondelementen nu ook decoratief en dus uitermate geschikt voor uw interieurcreaties. De nauwkeurige afwerking van alle stijlvolle indruk, en past bij het moderne gebouw.

Handig en flexibel: Het Luxalon-systeem bestaat uit een basisconstructie die snel aan het bouwkundig plafond bevestigd wordt. Op die constructie hechten de lamellen met een klik vast. Een belangrijk voordeel van Luxalon is zijn hoge flexibiliteit. Zo passen lamellen van verschillende kleur en afmeting op dezelfde basisconstructie. Nieuwe lichtpunten toevoegen? Geen enkel probleem: de lamellen kunnen in een handige beweging worden losgemaakt of ingekort om de juiste opening vrij te maken. Voeg daarbij nog de robuuste constructie en de duurzame materialen, en u kan niet anders dan toegeven dat een Luxalon-plafond een zekerheid voor het leven is.

Praktische toepassingen: Optimale beheersing van de akoestiek in kantoorruimtes, ontvangstruimtes en dergelijke kan worden bereikt door gebruik te maken van geperforeerde lamellen met een vlies van non-woven dat op de binnenzijde van het paneel is geplakt. Als alternatief kunnen steenwoldekens op de lamellen worden gelegd.

Omdat er geen stof aan hecht en ze gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt, is het vlakke gesloten lamellenplafond ideaal voor lokaties waar hygiëne belangrijk is, zoals ziekenhuizen en keukens. De fraaie gesloten voegen geven een glad, ononderbroken effect. Door op dezelfde drager een combinatie van smalle en brede lamellen te bevestigen, zijn diverse ruimtelijke effecten mogelijk. Deze effecten kunnen nog versterkt worden door meerdere kleuren uit het uitgebreid assortiment toe te passen.

Alle lamellen kunnen eenvoudig met de hand worden gedemonteerd om toegang te krijgen tot de installaties en voorzieningen in het plenum. De lamellen zijn leverbaar in lengtes tot 8500 mm, zodat het aantal lengtekoppelingen tot een minimum beperkt kan blijven. De lamellen zijn licht maar sterk en zijn vervaardigd van staal of aluminium, dat geschikt is voor hergebruik. De aluminium lamellen zijn uiterst geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes zoals de badkamer, zwembaden, buitenplafonds,...enz. Attest brandstabiliteit 30'beschikbaar.


Woning- en zolderinrichting

Vele woningen kunnen door renovatie meer warmte bieden aan hun bewoners. Nieuwe voorzetwanden of verlaagde plafonds kunnen voor een groot deel de koude en de vocht weren. Tijdens de winter is het best gezellig de koude buiten te houden en de warmte in huis te voelen. In de zomer is het tegengestelde bewering dan ook weer waar, namelijk warmte buiten, koude binnen. Als we even een plan van een zolderinrichting voor ons nemen, dan kunnen we bekijken hoe het verloop van zulk een project in elkaar steekt:
 • Indien er dakramen dienen geplaatst te worden is dit de eerste activiteit om uit te voeren.
 • Vervolgens dienen we de scheidingswanden te plaatsen, de elektrische voorzieningen worden ingewerkt, evenals verstevigingen voor radiatoren, badkamermeubels en keukenkasten.
 • Daarna plaatsen wij de plafonds.
 • Al de gipskartonplaten worden goed afgewerkt en zijn zodoende klaar voor de schilder.
 • De vloerder kan pas beginnen als sanitair, verwarming en elektriciteit op elke plaats voorzien is.
 • Na de vloerder kunnen wij de deuren hangen en keuken- en badkamermeubels plaatsen.
 • Het project is pas afgewerkt als ook de schilder zijn taak tot in de puntjes heeft uitgevoerd.
Offerte aanvragen

Enkele realisaties

Schepers NV werkte reeds voor o.a. Procter & Gamble (Strombeek-Bever), Basisschool Aan den Boogaerd (Peer), Apotheek Schoofs (Meeuwen), Garage Janssens (Geel), Concentra (Hasselt), ...
Bekijk meer